inboedelverzekering-nl.nl

vergelijken van inboedelverzekeringen

Camper beveiligen? Bearlock sloten zijn een must!

Het camperseizoen staat weer voor de deur. Voor een geslaagde vakantie mag je camper natuurlijk niet ontbreken. En toch overkomt het veel mensen: diefstal van hun camper. Je geplande vakantie valt in het water. Zonde! Is diefstal dan uit te sluiten? Nee, diefstal kun je helaas niet uitsluiten. 

Wat je wel kunt uitsluiten is slechte camperbeveiliging. In dit blog geven we je daarom een aantal waardevolle tips over het beveiligen van je camper met Bearlocksloten. Doe er je voordeel mee.

Welke Bearlocksloten zijn er zoal?

De volgende Bearlocksloten kun je op je camper laten installeren:

  • Versnellingsbakslot
  • Motorkapslot
  • OBD slot
  • Ladeslot

Versnellingsbakslot

Met een camper versnellingsbakslot maak je het een dieven lastig om er met je camper vandoor te gaan. Dit slot blokkeert namelijk de versnellingspook waardoor schakelen vanuit de bestuurderscabine niet meer mogelijk is. Je ontgrendeld en vergrendelt het slot eenvoudig met behulp van een sleutel die je tijdens het autorijden laat zitten. Geen zorgen, je kunt de sleutel omklappen zodat hij niet in de weg zit.

Motorkapslot

Het motorkapslot is een goede aanvulling op het versnellingsbakslot. Onder de motorkap bevinden zich namelijk allerlei waardevolle onderdelen die veel geld kunnen opleveren. Sommige dieven hebben het dan ook niet zozeer gemunt om er met je camper vandoor te gaan, maar om de waardevolle onderdelen te stelen.

Met een motorkapslot zorg je voor een extra vergrendeling van de motorkap. Als dieven het standaardslot hebben opengebroken, blokkeert het motorkapslot het verder openen van de motorkap.

OBD slot

Het OBD slot is een must om de OBD stekker tegen gebruik door onbevoegden te beschermen. Via de OBD stekker kunnen hackers nieuwe sleutels in leren, je camper starten en er zo mee wegrijden. Je begrijpt dus dat een OBD slot eigenlijk niet mag ontbreken als het om camperbeveiliging gaat.

Ladeslot

In veel campers zit er onder de bijrijdersstoel een lade waarin waardevolle spullen kunnen worden opgeborgen zoals sierraden, telefoons en geld. De lades zijn alleen niet van een slot voorzien. Met een ladeslot zorg je voor een stevige vergrendeling en maak je het inbrekers lastiger om er met je waardevolle spullen vandoor te gaan.

Zijn sloten van Bearlock de enige manier om je camper te beveiligen?

Nee, je gedrag speelt ook een belangrijke rol. Natuurlijk is het niet een bepaalde vorm van beveiliging, maar kan het wel preventief werken als je bepaalde gedragingen in acht neemt. Denk bijvoorbeeld aan het volgende:

  • Parkeer je camper altijd in het zicht 
  • Overnacht alleen op speciale camper parkeerplaatsen waar andere vakantiegangers ook staan en de sociale controle daardoor groter is
  • Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen als je de camper achterlaat
  • Wanneer je op stap gaat, laat dan nooit de ramen van de camper openstaan. Ook niet het dakraam.

We wensen je een fantastische campervakantie toe en hopen dat deze tips je hebben geholpen bij het beveiligen van je camper.

Een motorverzekering afsluiten

Een motor is een prachtig vervoermiddel waarmee je bijna overal naartoe kan. Daarnaast vraagt het bijna geen parkeerruimte en is het goedkoper rijden dan een auto. In Nederland rijden er veel mensen dagelijks met de motor naar het werk. Daarnaast zijn er ook veel mensen met een motor in de schuur die hem gebruiken tijdens vakanties. Als je een nieuwe motor wilt kopen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is onder andere de verzekering van groot belang.

 

Wat van motor ga je kopen?

De keuze qua motor speelt een bepalende rol bij de soort verzekering die je afsluit. Als je een motor koopt die bekend staan om veel ongelukken, dan betaal je een hogere maandelijkse premie. Daarnaast is een all risk verzekering dan erg prijzig. Een goedkope motorverzekering vind je vooral terug bij motoren waarbij er niet vaak ongelukken voorkomen. Daarnaast is er ook een verschil qua verzekeraar. De ene hanteert betere prijzen dan de ander.

 

Wat van verzekering sluit je af als je een pechvogel bent

Mocht je van jezelf weten dat je vaak pech hebt in je leven en ook niet erg handig bent, dan is het verstandig om daar ook rekening mee te houden bij de verzekering. In dat geval kun je namelijk beter kiezen voor een all risk verzekeringspakket. Je hoeft je dan een stuk minder druk te maken en kunt veel meer genieten van het rijden met de motor. 

Als je daarentegen nog nooit te maken hebt gehad met een ongeluk en er ook vrij zeker van bent dat dit niet gaat gebeuren, dan is het niet verstandig om een all risk verzekering af te sluiten. Je kunt in dat geval beter opzoek gaan naar een zo goedkoop mogelijke verzekering waar je voor de rest geen omkijken naar hebt. 

 

Kun je geld besparen op een motorverzekering?

Er zijn erg veel verschillende soorten verzekeraars. De ene hanteert goedkopere prijzen dan de ander. Toch is het wel belangrijk dat je tijdens deze zoektocht scherp blijft. De voorwaarden kunnen namelijk ook sterk verschillen per aanbieder. Lees daarom alles goed door en vergelijk verzekeraars met elkaar. Daarnaast is het ook handig om op zoek te gaan naar bedrijven die zich enkel richten op het verzekeren van motoren. Motoport is een van de verzekeraars die zich enkel richt op motorverzekeringen. Zowel qua tarieven als qua communicatie levert dat erg veel voordelen op. 

 

Sluiten een goede inboedelverzekering af bij een verhuizing

Verhuizen is een enorme opgave en vooral het verhuizen van badkamerspullen kan een hele klus zijn. Zo kan het demonteren lastig zijn en moet u rekening houden met uw nieuwe huis en eventuele afspraken met de verhuurder of koper. Wij zetten voor u op een rijtje waar je rekening mee moet houden en geven je wat tips. Los van het kiezen van een juiste verhuizer moet je ook de juiste verzekeringen voor je woning regelen. Denk aan de inboedelverzekeringen en de opstalverzekering. Daarnaast is ook de aansprakelijkheidsverzekering een must. Dit kun je online afsluiten of via een lokale verzekeringsspecialist of verzekeringskantoor.

 

Het demonteren en verhuizen van de badkamer

Als u uw huis gaat verlaten, kan het dat u de badkamer mee wilt nemen. Als dat het geval is, moet u badkamer gemonteerd worden. Dit kan een lastige klus zijn, waarbij u rekening moet houden met een aantal zaken. Voordat u begint met demonteren, is het belangrijk niet te vergeten het water af te sluiten door de hoofdkraan dicht te draaien. Daarna kunt u beginnen met het demonteren van uw wastafel, douchekraan, badkraan of toilet. Daarna kan u de douchewand verwijderen. U kan deze natuurlijk ook achterlaten en een nieuwe douchewand installeren in uw nieuwe huis. Vervolgens kan u al het sanitair meenemen naar je nieuwe adres en daar opnieuw monteren. Zo heeft u eenvoudig de badkamer spullen verhuisd.

 

Wanneer gaat het verhuizen van badkamerspullen niet?

Het kan voorkomen dat het niet mogelijk is uw huidige badkamer te verhuizen naar uw nieuwe huis. Als u een huis huurt, is de badkamer van de verhuurder en moet u deze dus laten zitten. Daarnaast kan het zijn dat u een afspraak hebt gemaakt met de koper dat deze uw badkamer mag houden. Bovendien is het mogelijk dat uw huidige badkamer simpelweg niet past in uw nieuwe woning. Controleer dit altijd eerst, voordat u klakkeloos uw oude badkamer meeneemt. Het is jammer van alle moeite als uiteindelijk blijkt dat deze toch niet past. Is dit het geval dan zal u een nieuwe badkamer moeten aanschaffen.

 

Een nieuwe badkamer

Als u om één van bovenstaande redenen uw oude badkamer niet mee kan nemen naar uw nieuwe woning, zal u een nieuwe badkamer moeten aanschaffen. Dit hoeft geen dure opgave te worden dankzij Sanitairtotaal. Via deze webshop schaft u de mooiste en meest luxe badkamermeubels, wastafels, douches, baden, radiatoren, tegels en badkameraccessoires aan voor scherpe prijzen. Zelfs een stoomcabine of sauna kunt u hier makkelijk en voor een mooie prijs aanschaffen. Een verhuizing is al duur genoeg, dus het is mooi dat u uw sanitair bij een specialisten voor een voordelige prijs kan aanschaffen. Zoek dus altijd goed uit of de badkamer wel of niet mee mag als u gaat verhuizen. Daarna kunt u besluiten of het verhuizen van uw badkamerspullen een slim idee is of dat u beter een nieuwe badkamer kunt aanschaffen.

 

Bron: https://www.inboedelverzekeringregelen.nl

Camera beveiliging als extra maatregel

Boven op mijn normale inboedelverzekering heb ik laatst nog wat extra maatregelen genomen om mijzelf in te dekken tegen mogelijke diefstal. De buurt waar ik in woon is namelijk onderhevig aan redelijk wat inbraken. De inbrekers nemen zeker ook geen lullige spullen mee. Heel veel waardevols wordt gestolen uit nabijgelegen huizen. Dat voelt natuurlijk niet zo prettig. Uiteraard heb ik een prima inboedelverzekering, maar ik heb laatst besloten om extra maatregelen te nemen. Daarom besloot ik om camera beveiliging inclusief installatie aan te schaffen. Waarom camera beveiliging inclusief installatie? Allereerst heb ik twee linkerhanden, dus het installeren zou absoluut niet goed verlopen. Ik zou het mijzelf niet eens toevertrouwen om een YouTube-tutorial te kijken over camera installatie, laat staan het zelf installeren. Dus camera beveiliging inclusief installatie leek mij de beste stap. Nu moest ik alleen nog even mijn buren hiervan overtuigen

 

Privacywetgeving

Privacywetgeving in Nederland stelt dat het verboden is om op een openbare plek te filmen zonder de toestemming van mensen. Ik ga niet aan iedereen die voor mijn deur langsloop toestemming vragen om hun te filmen. Toch leek het mij verstandig om camera beveiliging inclusief installatie aan te schaffen. Want in onze buurt in het ondertussen redelijk normaal geworden om camera beveiliging inclusief installatie te kopen. De grootte hoeveelheid inbraken maakt het eigenlijk raar als je nog geen camera beveiliging inclusief installatie hebt aangeschaft. De groepsdruk groeit haast met de dag voor degene die nog geen camera’s hebben. Als jij het namelijk niet hebt ben jij een veel gemakkelijk doelwit voor inbraken. Camera beveiliging inclusief installatie is daardoor ontzettend populair geworden bij ons in de straat.

 

Alleen maar voordelen

Het is ons al eens gelukt om een groep inbrekers na een inbraak te identificeren door de camera’s. Het is een klein begin maar ondertussen beginnen de extra maatregelen effect te hebben. Nu nog hopen dat de hele buurt zich aansluit bij onze aankopen. Als straks iedereen camera beveiliging inclusief installatie heeft gekocht wordt hele buurt perfect in de gate gehouden. Dit moet toch genoeg zijn om de dieven buiten de deur te houden. We kunnen straks wel bijna letterlijk iedereen aan gaan houden die in de avond nog door onze buurt loopt. Vanwege de avondklok moeten de boeven of in de zorg werken of tegelijkertijd een hond uitlaten. Beide lijken mij erg onwaarschijnlijk. Camera beveiliging inclusief installatie in combinatie met de avondklok zal ons straks wel veilig houden. En als dit niet zo is, hebben we altijd nog onze inboedelverzekering.

All-risk verzekering

Je huis is een kostbaar bezit en natuurlijk wil je het beschermen. Dit kun je doen door een verzekering af te sluiten. Een woonverzekering is een verzekering waarmee je schade aan je huis kunt afdekken. Denk hierbij aan schade door brand, inbraak, storm en blikseminslag. Het is dus als eigenaar verstandig om voor je eigen woning een opstalverzekering af te sluiten. Als huis-eigenaar heb je verschillende verzekeringen nodig, denk maar aan een inboedelverzekering of een opstalverzekering. Met een opstalverzekering is je woning zelf verzekerd, denk maar aan brand, een storm of inbraak. Een inboedelverzekering is voor de spullen of eigendommen die in je huis zijn en die je kunt verplaatsen, een bed, je kast of een bankstelset. Door brand of diefstal kunnen deze spullen namelijk ook schade oplopen.

Inboedelverzekering

Alles wat je kunt meenemen of verhuisbaar is in je huishouding vormen samen jouw inboedel. Kostbaarheden zijn vaak tot een bepaald bedrag meeverzekerd denk aan sieraden, een antieke vaas of dure apparaten. Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar natuurlijk geeft het jou een rustgevend gevoel als je je eigendommen hebt verzekerd. Het voordeel van het afsluiten van zo een verzekering is dat je zelf kunt bepalen tot welk bedrag je de goederen in je huis wilt verzekeren. Je inboedel is eigenlijk verzekerd tegen de nieuwwaarde. Maar dat betekent niet automatisch dat je ook de nieuwwaarde vergoed krijgt als je schade hebt. Als de schade gerepareerd kan worden, krijg je de kosten van reparatie vergoed. Kan iets niet meer gerepareerd worden dan krijg je de nieuwwaarde wel uitgekeerd. Inbrekers houden niet van beveiligde woningen. Daarom geven de meeste verzekeringsmaatschappijen een korting op de premie als de woning goed beveiligd is. Het is dus toch een goed idee om jouw inboedel all-risk te verzekeren. Op die manier kun je er met een gerust hart in wonen en mocht er iets gebeuren dan weet je dat je daartegen ben verzekerd.

Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar natuurlijk geeft het jou een rustgevend gevoel als je je eigendommen hebt verzekerd. Het voordeel van het afsluiten van zo een verzekering is dat je zelf kunt bepalen tot welk bedrag je de goederen in je huis wilt verzekeren. Indien je inboedel een hoge waarde heeft, dan kies je voor een hogere inboedelverzekering. Je betaald dan een hogere premie. Hetzelfde geldt als je je slechts wilt verzekeren voor een klein aantal goederen. Voor inboedelverzekering is er ook een waardegarantie ontwikkeld. Hiermee kun je voorkomen dat je niet te laag bent verzekerd. De vergoeding wordt bepaald aan de hand van de nieuwwaarde van je bezittingen.

Waarom een inboedelverzekering afsluiten?

Sommigen raden het aan, sommigen raden het af en anderen hebben er geen mening over. Het afsluiten van een inboedelverzekering is niet verplicht, maar wel verstandig. De verzekering dekt schade aan je inboedel door bijvoorbeeld brand of diefstal.

Hieronder lees je drie redenen waarom het verstandig is om een inboedelverzekering af te sluiten.

Je bent meer waard dan je denkt

Als je even snel door je spullen kijkt, lijkt het misschien niet alsof het veel waard is. Maar als je nou eens goed kijkt, je laptop en televisie, de nieuwe eettafel met bijpassende stoelen, dat bed waar je vorig jaar zoveel geld in stak, de sieraden die je voor je verjaardag kreeg en er is vast nog wel een stuk meer te bedenken.

Je hoopt natuurlijk dat er nooit ingebroken wordt en als er ingebroken wordt, laten ze je bed vast wel staan. Maar die laptop, televisie, sieraden en camera zijn ook al een boel waard. Het is zonde als je dit allemaal zelf opnieuw moet betalen, een inboedelverzekering voorkomt dat.

Het bespaart je een hoop zorgen

Mocht er iets gebeuren, er breekt brand uit of er knapt een waterleiding, waardoor je huis tijdelijk onbewoonbaar is, dan heb je al genoeg aan je hoofd. Je zal een andere slaapplek moeten vinden. Het is dan fijn als je je in ieder geval geen zorgen hoeft te maken over of en hoe je geld bij elkaar krijgt om je spullen te vervangen.

Meer schade dan verwacht

Schade kan snel oplopen of erger zijn dan je denkt, bijvoorbeeld wanneer het om schade door lekkage gaat. Je kan hierbij denken aan een kapotte vaatwasser die begint te lekken. In eerste instantie denk je dat je alleen de vaatwasser moet vervangen, tot blijkt dat je laminaat en de eettafel door de lekkage ook beschadigd zijn. De schade is een stuk hoger dan verwacht, maar een inboedelverzekering dekt ook deze schade.

Inboedelverzekering afsluiten?

Na het lezen van deze blog overtuigd dat een inboedelverzekering toch wel verstandig is? Het afsluiten van een inboedelverzekering kan bij Administratiekantoor Boeve en Van Dorp. Een bedrijf dat een persoonlijke aanpak hanteert en eerst adviseert voordat je je verzekering afsluit.

Een gezond gebit, ook voor de hond en kat.

Dat je als mens braaf je tanden moet poetsen is al langer bekend, maar tegenwoordig is er ook steeds meer aandacht voor het gebit van onze huisdieren. Vooral bij honden en katten wil er nog wel eens het een en ander aan de hand zijn. Tandsteen en ontstoken tandvlees komen veel voor, gaatjes en beschadigingen in mindere mate. Maar hoe controleer je het gebit van jouw huisdier eigenlijk?

Een van de eerste dingen die vaak opvalt bij tandproblemen is een slechte adem. Nu ruiken de meeste huisdiermonden niet naar bloemetjes, maar bij gebitsproblemen zal de adem echt gaan stinken. Let bij de eerst volgende knuffelbeurt hier even goed op.

Als jouw huisdier plotseling minder eetlust heeft of duidelijk moeite heeft met kauwen is dit een duidelijk signaal van gebitsproblemen. In dit geval zal er vaak al sprake zijn van een vergevorderd probleem. Dieren onderdrukken van nature hun pijn, dus wanneer dit op begint de vallen is het vaak al erger dan het lijkt.

Wanneer je jouw huisdier van tandproblemen verdenkt, is de volgende stap een visuele controle. Trek de lip van jouw huisdier terug en bekijk het tandvlees. Bij ontstekingen zal het tandvlees er rood en geïrriteerd uitzien en in erge gevallen zelfs bloeden. Tandsteen en schade zijn vaak ook al zo te zien.

Het voorkomen van tandproblemen begint thuis, maar als er al problemen zijn is de enige oplossing de dierenarts. Deze kan de meest voorkomende problemen zelf behandelen, van een grondige reiniging tot gaatjes vullen. Ook zal jouw dierenarts jou het beste kunnen adviseren over het voorkomen van tandproblemen. Een dierenverzekering kan je helpen om onverwachte kosten te voorkomen.

En dat tanden poetsen? Ja, soms moet het gewoon. Het ene huisdier heeft meer aanleg voor tandproblemen dan het andere. Ook hier zal jouw dierenarts je het beste over kunnen adviseren.

 

 

Een lokale letselschade advocaat Alkmaar

Op inboedelverzekering-nl.nl passeert een breed scala aan onderwerpen de revue. Vandaag gaat het over een goede letselschade advocaat Alkmaar: want welk advocatenkantoor is dat? Vandaag de dag zoeken we steeds vaker naar lokale oplossingen voor zowel persoonlijke, als bedrijfsmatige problemen. Wanneer je woont en werkt in Alkmaar of omstreken, dan zal je onverhoopt vanzelf een keer te maken krijgen met een ongeluk. Of dit nu een directe schuld betreft, of een eigen fout is: als werkgever of huiseigenaar kan je aansprakelijk worden gesteld en verantwoordelijk worden gehouden van de schade die iemand heeft geleden. Daarover kun je in dit blogartikel meer lezen.

Waarom lokaal zoeken?

Wanneer je op lokaal niveau gaat zoeken naar een geschikt letselschade advocaat – in Alkmaar bijvoorbeeld – dan ga je advocaten tegen komen met lokale expertise. Dat niet alleen, de advocaat kent jouw cultuur ook beter – en de kans op een persoonlijke relatie via familie of vrienden is tevens aanwezig. Dat zou niet veel uit moeten maken, maar het kan een letselschade advocaat in Alkmaar toch net over de streep trekken om die extra gun factor te verlenen. Lokaal zoeken naar een geschikte letsel advocaat heeft dus zo zijn voordelen.

Letselschade advocaat Alkmaar verhaalt

Het beste dat je kunt doen wanneer je op zoek bent naar een lokale letselschade advocaat in Alkmaar, is een gespecialiseerd kantoor zoeken. Er zijn namelijk talloze advocaten die jouw zaak maar al te graag oppakken – maar helemaal niet zo veel expertise hebben op het niveau van letsel afwikkelen. Ten minste, wel genoeg om jouw zaak op te pakken. Maar een advocaat die daadwerkelijk is gespecialiseerd in schade en letsel laten verhalen: die moet je hebben. Een goede letselschade advocaat Alkmaar is bijvoorbeeld kantoor Brugman, waar ze jarenlange expertise hebben en vaak werken volgens het ‘no cure, no pay’ principe. Dit houdt in dat er pas wordt betaald voor de advocaat wanneer de zaak is gewonnen. En ook dan worden de kosten bijna altijd verhaald op de verzekeraar van de tegenpartij.

Hoe werkt zo’n traject precies?

Bij inboedelverzekering-nl.nl leggen we je maar al te graag uit hoe dit soort trajecten in zijn werk gaan. Initieel is het belangrijk om zo veel mogelijk bewijzen te verzamelen wanneer je slachtoffer bent geworden van letselschade. Hierbij kun je denken aan verklaringen van ooggetuigen. Maar ook aan bonnetjes van kapotte kleding en andere eigendommen, rekeningen van fysiotherapeuten en ziekenhuizen en andere kosten die gemaakt zijn door het letsel. De letselschade advocaat in Alkmaar weet verder wel raad!

Je brommer verzekeren doe je gemakkelijk zelf

Je brommer verzekeren is helemaal niet moeilijk, dat kun je gemakkelijk zelf even regelen. Je hoeft alleen maar even naar de juiste site te gaan en je brommer verzekeren is geregeld. Ideaal. Waar andere verzekeringen nogal veel overleg kunnen vergen, is je brommer verzekeren een fluitje van een cent. Maar dat wil niet zeggen dat het niet belangrijk is. Je bent op een brommer deelnemer aan het verkeer en in dat verkeer kan er zomaar iets mis gaan. Om je daartegen te verzekeren is een goede brommerverzekering geen overbodige luxe.
Brommer verzekeren

Waarom moet je je brommer verzekeren?

Het is van belang om je brommer verzekeren om een paar redenen. Je wilt natuurlijk niet dat je nieuwe, mooie brommer slachtoffer wordt van diefstal, je hebt ‘m niet gekocht om te gaan lopen. Natuurlijk kun je met een brommerverzekering niet voorkomen dat ‘ie gestolen wordt, maar je kunt er wel voor zorgen dat je een vergelijkbare brommer terug kunt kopen. Ook ben je op je brommer verkeersdeelnemer. En het verkeer blijft een heikel punt. Want hoe goed jij ook op let, er zijn ook nog anderen op de weg die misschien wat minder alert zijn. Voor je het weet heb je schade te pakken.

Je brommer verzekeren kan op verschillende manieren

Je brommer verzekeren is heel gemakkelijk, maar je moet er wel even goed bij nadenken. Heb je een oud brommertje? Dan lijkt een verzekering wat overdreven, maar het is nu eenmaal verplicht. Je kunt dan kiezen voor een WA-verzekering. Dan heb je alleen wettelijke aansprakelijkheid en meer heb je op zo’n oud beestje ook niet nodig. Heb je een spiksplinternieuwe brommer, dan is het meest uitgebreide pakket wel handig. Je verzekert je brommer dan tegen ongevallen, brand en diefstal. Zo weet je zeker dat je goed zit.

Voorwaarden aan je brommer verzekeren

Je brommer verzekeren kun je doen vanaf 16 jaar, voor die tijd kun je nog geen brommerrijbewijs hebben en dus kun je nog niet legaal de weg op. Wanneer je een brommerverzekering afsluit voor een gloednieuwe brommer zijn er ook wat voorwaarden waar je aan moet voldoen. Een brommer verzekeren heeft pas zin als je zelf goede maatregelen hebt genomen tegen diefstal en brand. Je bent dus verplicht om een goed slot op de brommer te zetten, eentje die een potentiële dief niet zomaar even door kan knippen. Ook ben je verstandig bezig als je de brommer niet stalt naast een gasinstallatie of andere brandbare stoffen.

Een hoogslaper aanschaffen doe je zo!

Een hoogslaper is de droom van elk kind, je bed inklimmen wanneer je gaat slapen. Of heerlijk onder je bed spelen en er een hut in bouwen. Er zijn oneindig veel ideeën om een hoogslaper aan te schaffen. Maar hoe doe je dat toch? En wanneer kies je nou voor de juiste? Hier een aantal tips om tot een goede aanschaf van een hoogslaper te komen.

Een hoogslaper voor jou of iemand anders?

Een belangrijke eerste stap is om na te gaan voor wie de hoogslaper is en hoe lang de hoogslaper mee moet gaan. Een hoogslaper voor een tiener ziet er heel anders uit, dan een hoog bed voor een veel jonger kind. Er zijn allerlei soorten modellen. Daarom is het van belang om vast te stellen hoeveel jaren het bed mee moet gaan. Wanneer je een hoogslaper aanschaft voor een jong kind, kan je voor een bepaalde kleur en vorm kiezen. Maar is je kind daar over drie jaar nog steeds tevreden mee? Misschien is het dan handig om te kijken naar een bed dat neutraal is en het aan te kleden met decoraties.

Een tweede belangrijke stap is om te bekijken wat de reden van de aanschaf van het bed is. Is het omdat jij graag een hoogslaper wilt in verband met een kleine ruimte, of wil je een hoogslaper omdat je dat gewoon leuk vindt? Deze stap is belangrijk omdat je met een hoogslaper veel extra attributen kan toevoegen, denk hierbij aan een kast of bureau. Dit kan vervolgens op en positieve manier uitpakken voor het budget van het bed. Wanneer je een bed koopt met een ingebouwd bureau, dan kan dit goedkoper uitpakken dan wanneer je twee aparte onderdelen koopt: een hoogslaper en een bureau.

Een derde stap is: stel een budget vast. Bedden zijn er in allerlei vormen en maten en het laatste wat je wilt is dat je een bed aanschaft dat je eigenlijk te duur vindt. Stel daarom eerst een budget vast wat je ongeveer wil uitgeven aan een bed. Nu je deze prijs in je achterhoofd hebt, vallen er al een aantal opties van bedden af waardoor het kiezen van een bed makkelijker wordt.

Een vierde stap is bekijk de grote en vormen die er zijn van hoogslapers. Er zijn erg veel soorten vormen waarin je kan slapen en waarin je veel plezier kan hebben. Van kastelen en mini-huisjes met een glijbaan tot het meest simpele model. Zoek naar een bed dat bij jou past, je zal er immers elke nacht in moeten slapen. Dan is het natuurlijk erg fijn wanneer dat op leuke en tevreden manier kan zodat je een goede nachtrust maakt!

Na de aanschaf van je bed

Na de aanschaf van de hoogslaper is het goed om te bekijken of je het bed onder de inboedelverzekering wil laten vallen en of het daar al onder valt. Zeker wanneer het een dure investering is geweest zal je het misschien fijn vinden dat het verzekerd is. Op deze manier ben je altijd op iets onverwachts voorbereid en lig je nergens meer wakker van!

© 2024 inboedelverzekering-nl.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑