Sommigen raden het aan, sommigen raden het af en anderen hebben er geen mening over. Het afsluiten van een inboedelverzekering is niet verplicht, maar wel verstandig. De verzekering dekt schade aan je inboedel door bijvoorbeeld brand of diefstal.

Hieronder lees je drie redenen waarom het verstandig is om een inboedelverzekering af te sluiten.

Je bent meer waard dan je denkt

Als je even snel door je spullen kijkt, lijkt het misschien niet alsof het veel waard is. Maar als je nou eens goed kijkt, je laptop en televisie, de nieuwe eettafel met bijpassende stoelen, dat bed waar je vorig jaar zoveel geld in stak, de sieraden die je voor je verjaardag kreeg en er is vast nog wel een stuk meer te bedenken.

Je hoopt natuurlijk dat er nooit ingebroken wordt en als er ingebroken wordt, laten ze je bed vast wel staan. Maar die laptop, televisie, sieraden en camera zijn ook al een boel waard. Het is zonde als je dit allemaal zelf opnieuw moet betalen, een inboedelverzekering voorkomt dat.

Het bespaart je een hoop zorgen

Mocht er iets gebeuren, er breekt brand uit of er knapt een waterleiding, waardoor je huis tijdelijk onbewoonbaar is, dan heb je al genoeg aan je hoofd. Je zal een andere slaapplek moeten vinden. Het is dan fijn als je je in ieder geval geen zorgen hoeft te maken over of en hoe je geld bij elkaar krijgt om je spullen te vervangen.

Meer schade dan verwacht

Schade kan snel oplopen of erger zijn dan je denkt, bijvoorbeeld wanneer het om schade door lekkage gaat. Je kan hierbij denken aan een kapotte vaatwasser die begint te lekken. In eerste instantie denk je dat je alleen de vaatwasser moet vervangen, tot blijkt dat je laminaat en de eettafel door de lekkage ook beschadigd zijn. De schade is een stuk hoger dan verwacht, maar een inboedelverzekering dekt ook deze schade.

Inboedelverzekering afsluiten?

Na het lezen van deze blog overtuigd dat een inboedelverzekering toch wel verstandig is? Het afsluiten van een inboedelverzekering kan bij Administratiekantoor Boeve en Van Dorp. Een bedrijf dat een persoonlijke aanpak hanteert en eerst adviseert voordat je je verzekering afsluit.