Boven op mijn normale inboedelverzekering heb ik laatst nog wat extra maatregelen genomen om mijzelf in te dekken tegen mogelijke diefstal. De buurt waar ik in woon is namelijk onderhevig aan redelijk wat inbraken. De inbrekers nemen zeker ook geen lullige spullen mee. Heel veel waardevols wordt gestolen uit nabijgelegen huizen. Dat voelt natuurlijk niet zo prettig. Uiteraard heb ik een prima inboedelverzekering, maar ik heb laatst besloten om extra maatregelen te nemen. Daarom besloot ik om camera beveiliging inclusief installatie aan te schaffen. Waarom camera beveiliging inclusief installatie? Allereerst heb ik twee linkerhanden, dus het installeren zou absoluut niet goed verlopen. Ik zou het mijzelf niet eens toevertrouwen om een YouTube-tutorial te kijken over camera installatie, laat staan het zelf installeren. Dus camera beveiliging inclusief installatie leek mij de beste stap. Nu moest ik alleen nog even mijn buren hiervan overtuigen

 

Privacywetgeving

Privacywetgeving in Nederland stelt dat het verboden is om op een openbare plek te filmen zonder de toestemming van mensen. Ik ga niet aan iedereen die voor mijn deur langsloop toestemming vragen om hun te filmen. Toch leek het mij verstandig om camera beveiliging inclusief installatie aan te schaffen. Want in onze buurt in het ondertussen redelijk normaal geworden om camera beveiliging inclusief installatie te kopen. De grootte hoeveelheid inbraken maakt het eigenlijk raar als je nog geen camera beveiliging inclusief installatie hebt aangeschaft. De groepsdruk groeit haast met de dag voor degene die nog geen camera’s hebben. Als jij het namelijk niet hebt ben jij een veel gemakkelijk doelwit voor inbraken. Camera beveiliging inclusief installatie is daardoor ontzettend populair geworden bij ons in de straat.

 

Alleen maar voordelen

Het is ons al eens gelukt om een groep inbrekers na een inbraak te identificeren door de camera’s. Het is een klein begin maar ondertussen beginnen de extra maatregelen effect te hebben. Nu nog hopen dat de hele buurt zich aansluit bij onze aankopen. Als straks iedereen camera beveiliging inclusief installatie heeft gekocht wordt hele buurt perfect in de gate gehouden. Dit moet toch genoeg zijn om de dieven buiten de deur te houden. We kunnen straks wel bijna letterlijk iedereen aan gaan houden die in de avond nog door onze buurt loopt. Vanwege de avondklok moeten de boeven of in de zorg werken of tegelijkertijd een hond uitlaten. Beide lijken mij erg onwaarschijnlijk. Camera beveiliging inclusief installatie in combinatie met de avondklok zal ons straks wel veilig houden. En als dit niet zo is, hebben we altijd nog onze inboedelverzekering.