Een motor is een prachtig vervoermiddel waarmee je bijna overal naartoe kan. Daarnaast vraagt het bijna geen parkeerruimte en is het goedkoper rijden dan een auto. In Nederland rijden er veel mensen dagelijks met de motor naar het werk. Daarnaast zijn er ook veel mensen met een motor in de schuur die hem gebruiken tijdens vakanties. Als je een nieuwe motor wilt kopen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is onder andere de verzekering van groot belang.

 

Wat van motor ga je kopen?

De keuze qua motor speelt een bepalende rol bij de soort verzekering die je afsluit. Als je een motor koopt die bekend staan om veel ongelukken, dan betaal je een hogere maandelijkse premie. Daarnaast is een all risk verzekering dan erg prijzig. Een goedkope motorverzekering vind je vooral terug bij motoren waarbij er niet vaak ongelukken voorkomen. Daarnaast is er ook een verschil qua verzekeraar. De ene hanteert betere prijzen dan de ander.

 

Wat van verzekering sluit je af als je een pechvogel bent

Mocht je van jezelf weten dat je vaak pech hebt in je leven en ook niet erg handig bent, dan is het verstandig om daar ook rekening mee te houden bij de verzekering. In dat geval kun je namelijk beter kiezen voor een all risk verzekeringspakket. Je hoeft je dan een stuk minder druk te maken en kunt veel meer genieten van het rijden met de motor. 

Als je daarentegen nog nooit te maken hebt gehad met een ongeluk en er ook vrij zeker van bent dat dit niet gaat gebeuren, dan is het niet verstandig om een all risk verzekering af te sluiten. Je kunt in dat geval beter opzoek gaan naar een zo goedkoop mogelijke verzekering waar je voor de rest geen omkijken naar hebt. 

 

Kun je geld besparen op een motorverzekering?

Er zijn erg veel verschillende soorten verzekeraars. De ene hanteert goedkopere prijzen dan de ander. Toch is het wel belangrijk dat je tijdens deze zoektocht scherp blijft. De voorwaarden kunnen namelijk ook sterk verschillen per aanbieder. Lees daarom alles goed door en vergelijk verzekeraars met elkaar. Daarnaast is het ook handig om op zoek te gaan naar bedrijven die zich enkel richten op het verzekeren van motoren. Motoport is een van de verzekeraars die zich enkel richt op motorverzekeringen. Zowel qua tarieven als qua communicatie levert dat erg veel voordelen op.