Verhuizen is een enorme opgave en vooral het verhuizen van badkamerspullen kan een hele klus zijn. Zo kan het demonteren lastig zijn en moet u rekening houden met uw nieuwe huis en eventuele afspraken met de verhuurder of koper. Wij zetten voor u op een rijtje waar je rekening mee moet houden en geven je wat tips. Los van het kiezen van een juiste verhuizer moet je ook de juiste verzekeringen voor je woning regelen. Denk aan de inboedelverzekeringen en de opstalverzekering. Daarnaast is ook de aansprakelijkheidsverzekering een must. Dit kun je online afsluiten of via een lokale verzekeringsspecialist of verzekeringskantoor.

 

Het demonteren en verhuizen van de badkamer

Als u uw huis gaat verlaten, kan het dat u de badkamer mee wilt nemen. Als dat het geval is, moet u badkamer gemonteerd worden. Dit kan een lastige klus zijn, waarbij u rekening moet houden met een aantal zaken. Voordat u begint met demonteren, is het belangrijk niet te vergeten het water af te sluiten door de hoofdkraan dicht te draaien. Daarna kunt u beginnen met het demonteren van uw wastafel, douchekraan, badkraan of toilet. Daarna kan u de douchewand verwijderen. U kan deze natuurlijk ook achterlaten en een nieuwe douchewand installeren in uw nieuwe huis. Vervolgens kan u al het sanitair meenemen naar je nieuwe adres en daar opnieuw monteren. Zo heeft u eenvoudig de badkamer spullen verhuisd.

 

Wanneer gaat het verhuizen van badkamerspullen niet?

Het kan voorkomen dat het niet mogelijk is uw huidige badkamer te verhuizen naar uw nieuwe huis. Als u een huis huurt, is de badkamer van de verhuurder en moet u deze dus laten zitten. Daarnaast kan het zijn dat u een afspraak hebt gemaakt met de koper dat deze uw badkamer mag houden. Bovendien is het mogelijk dat uw huidige badkamer simpelweg niet past in uw nieuwe woning. Controleer dit altijd eerst, voordat u klakkeloos uw oude badkamer meeneemt. Het is jammer van alle moeite als uiteindelijk blijkt dat deze toch niet past. Is dit het geval dan zal u een nieuwe badkamer moeten aanschaffen.

 

Een nieuwe badkamer

Als u om één van bovenstaande redenen uw oude badkamer niet mee kan nemen naar uw nieuwe woning, zal u een nieuwe badkamer moeten aanschaffen. Dit hoeft geen dure opgave te worden dankzij Sanitairtotaal. Via deze webshop schaft u de mooiste en meest luxe badkamermeubels, wastafels, douches, baden, radiatoren, tegels en badkameraccessoires aan voor scherpe prijzen. Zelfs een stoomcabine of sauna kunt u hier makkelijk en voor een mooie prijs aanschaffen. Een verhuizing is al duur genoeg, dus het is mooi dat u uw sanitair bij een specialisten voor een voordelige prijs kan aanschaffen. Zoek dus altijd goed uit of de badkamer wel of niet mee mag als u gaat verhuizen. Daarna kunt u besluiten of het verhuizen van uw badkamerspullen een slim idee is of dat u beter een nieuwe badkamer kunt aanschaffen.

 

Bron: https://www.inboedelverzekeringregelen.nl