Het camperseizoen staat weer voor de deur. Voor een geslaagde vakantie mag je camper natuurlijk niet ontbreken. En toch overkomt het veel mensen: diefstal van hun camper. Je geplande vakantie valt in het water. Zonde! Is diefstal dan uit te sluiten? Nee, diefstal kun je helaas niet uitsluiten. 

Wat je wel kunt uitsluiten is slechte camperbeveiliging. In dit blog geven we je daarom een aantal waardevolle tips over het beveiligen van je camper met Bearlocksloten. Doe er je voordeel mee.

Welke Bearlocksloten zijn er zoal?

De volgende Bearlocksloten kun je op je camper laten installeren:

  • Versnellingsbakslot
  • Motorkapslot
  • OBD slot
  • Ladeslot

Versnellingsbakslot

Met een camper versnellingsbakslot maak je het een dieven lastig om er met je camper vandoor te gaan. Dit slot blokkeert namelijk de versnellingspook waardoor schakelen vanuit de bestuurderscabine niet meer mogelijk is. Je ontgrendeld en vergrendelt het slot eenvoudig met behulp van een sleutel die je tijdens het autorijden laat zitten. Geen zorgen, je kunt de sleutel omklappen zodat hij niet in de weg zit.

Motorkapslot

Het motorkapslot is een goede aanvulling op het versnellingsbakslot. Onder de motorkap bevinden zich namelijk allerlei waardevolle onderdelen die veel geld kunnen opleveren. Sommige dieven hebben het dan ook niet zozeer gemunt om er met je camper vandoor te gaan, maar om de waardevolle onderdelen te stelen.

Met een motorkapslot zorg je voor een extra vergrendeling van de motorkap. Als dieven het standaardslot hebben opengebroken, blokkeert het motorkapslot het verder openen van de motorkap.

OBD slot

Het OBD slot is een must om de OBD stekker tegen gebruik door onbevoegden te beschermen. Via de OBD stekker kunnen hackers nieuwe sleutels in leren, je camper starten en er zo mee wegrijden. Je begrijpt dus dat een OBD slot eigenlijk niet mag ontbreken als het om camperbeveiliging gaat.

Ladeslot

In veel campers zit er onder de bijrijdersstoel een lade waarin waardevolle spullen kunnen worden opgeborgen zoals sierraden, telefoons en geld. De lades zijn alleen niet van een slot voorzien. Met een ladeslot zorg je voor een stevige vergrendeling en maak je het inbrekers lastiger om er met je waardevolle spullen vandoor te gaan.

Zijn sloten van Bearlock de enige manier om je camper te beveiligen?

Nee, je gedrag speelt ook een belangrijke rol. Natuurlijk is het niet een bepaalde vorm van beveiliging, maar kan het wel preventief werken als je bepaalde gedragingen in acht neemt. Denk bijvoorbeeld aan het volgende:

  • Parkeer je camper altijd in het zicht 
  • Overnacht alleen op speciale camper parkeerplaatsen waar andere vakantiegangers ook staan en de sociale controle daardoor groter is
  • Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen als je de camper achterlaat
  • Wanneer je op stap gaat, laat dan nooit de ramen van de camper openstaan. Ook niet het dakraam.

We wensen je een fantastische campervakantie toe en hopen dat deze tips je hebben geholpen bij het beveiligen van je camper.