Een hoogslaper is de droom van elk kind, je bed inklimmen wanneer je gaat slapen. Of heerlijk onder je bed spelen en er een hut in bouwen. Er zijn oneindig veel idee├źn om een hoogslaper aan te schaffen. Maar hoe doe je dat toch? En wanneer kies je nou voor de juiste? Hier een aantal tips om tot een goede aanschaf van een hoogslaper te komen.

Een hoogslaper voor jou of iemand anders?

Een belangrijke eerste stap is om na te gaan voor wie de hoogslaper is en hoe lang de hoogslaper mee moet gaan. Een hoogslaper voor een tiener ziet er heel anders uit, dan een hoog bed voor een veel jonger kind. Er zijn allerlei soorten modellen. Daarom is het van belang om vast te stellen hoeveel jaren het bed mee moet gaan. Wanneer je een hoogslaper aanschaft voor een jong kind, kan je voor een bepaalde kleur en vorm kiezen. Maar is je kind daar over drie jaar nog steeds tevreden mee? Misschien is het dan handig om te kijken naar een bed dat neutraal is en het aan te kleden met decoraties.

Een tweede belangrijke stap is om te bekijken wat de reden van de aanschaf van het bed is. Is het omdat jij graag een hoogslaper wilt in verband met een kleine ruimte, of wil je een hoogslaper omdat je dat gewoon leuk vindt? Deze stap is belangrijk omdat je met een hoogslaper veel extra attributen kan toevoegen, denk hierbij aan een kast of bureau. Dit kan vervolgens op en positieve manier uitpakken voor het budget van het bed. Wanneer je een bed koopt met een ingebouwd bureau, dan kan dit goedkoper uitpakken dan wanneer je twee aparte onderdelen koopt: een hoogslaper en een bureau.

Een derde stap is: stel een budget vast. Bedden zijn er in allerlei vormen en maten en het laatste wat je wilt is dat je een bed aanschaft dat je eigenlijk te duur vindt. Stel daarom eerst een budget vast wat je ongeveer wil uitgeven aan een bed. Nu je deze prijs in je achterhoofd hebt, vallen er al een aantal opties van bedden af waardoor het kiezen van een bed makkelijker wordt.

Een vierde stap is bekijk de grote en vormen die er zijn van hoogslapers. Er zijn erg veel soorten vormen waarin je kan slapen en waarin je veel plezier kan hebben. Van kastelen en mini-huisjes met een glijbaan tot het meest simpele model. Zoek naar een bed dat bij jou past, je zal er immers elke nacht in moeten slapen. Dan is het natuurlijk erg fijn wanneer dat op leuke en tevreden manier kan zodat je een goede nachtrust maakt!

Na de aanschaf van je bed

Na de aanschaf van de hoogslaper is het goed om te bekijken of je het bed onder de inboedelverzekering wil laten vallen en of het daar al onder valt. Zeker wanneer het een dure investering is geweest zal je het misschien fijn vinden dat het verzekerd is. Op deze manier ben je altijd op iets onverwachts voorbereid en lig je nergens meer wakker van!